Softcups

Kun je afvallen met appelazijn?

In vele keukens en gerechten kom je steeds vaker het ingrediënt appelazijn tegen. Het is dan ook een aangename smaakmaker die veel gerechten net even wat lekkerder maakt. Een ander groot voordeel van appelazijn is dat het helpt bij de spijsvertering. Het is dan ook mogelijk om af te vallen door middel van appelazijn. Wat moet je hier over weten?

appelazijn met een appel

Om appelazijn te maken worden een aantal appels geperst totdat het sap er uit komt. Aan dit sap worden enkele bacteriën toegevoegd. Ook wordt er gist toegevoegd. Als dit is gebeurd kan het fermentatieproces starten. De suikers die zich in het sap bevinden worden tijdens dit proces omgezet in alcohol. Een tweede fermentatieproces zet het alcohol om in azijn. Hiermee komt het uiteindelijke resultaat in zicht.

Appelazijn bevat onder andere de vitaminen A, B1, B2, B6, C en E. Daarnaast bevinden zich er vele mineralen in appelazijn, zoals calcium, ijzer en potassium. De zure smaak van azijn komt door de grote hoeveelheid azijnzuur in appelazijn. Enkele veelgehoorde voordelen van appelazijn zijn het verlagen van je bloedsuikerspiegel, het verbeteren van je metabolisme, het onderdrukken van een hongergevoel en het bevorderen van gewichtsverlies.

Er zijn een aantal manieren te onderscheiden waarom appelazijn van pas kan komen bij het afvallen. Allereerst het gegeven dat het hongergevoel wordt onderdrukt door appelazijn. Dit komt onder andere doordat appelazijn pectine bevat. Op het moment dat je pectine inneemt voor een maaltijd zet deze natuurlijke vezel zich uit in je maag. Hierdoor heb je al sneller het gevoel dat je maag vol zit. Het hongergevoel dat je had verdwijnt hierdoor sneller.

Een andere manier waarbij appelazijn van pas komt bij het afvallen is dat het de bloedsuiker spiegel onder controle houdt. Hierdoor worden stijgingen en dalen in je bloedsuiker niveau beter gecontroleerd. Wanneer er veel ongecontroleerde veranderingen in je bloedsuiker spiegel plaatsvinden heb je sneller de neiging om tussen de grote maaltijden door te eten. Bij een stabiele bloedsuiker spiegel krijg je minder deze neiging en is het makkelijker om minder tussendoortjes te eten.

De derde manier waarbij appelazijn helpt bij het afvallen is dat het je metabolisme verbetert. Metabolisme houdt onder andere de snelheid in waarop je eigen lichaam bepaalde voedingsstoffen omzet in energie. Andere stoffen worden opgeslagen als vet. Appelazijn is in staat om proces te versnellen tijdens rustmomenten. Een sneller metabolisme stelt een snellere vetverbranding in staat. Het is hierbij van belang dat je appelazijn vlak voor of tijdens een maaltijd drinkt. Hierdoor worden gelijk de voedingsstoffen in het metabolisme systeem opgenomen.

Vloeistof of capsules

Appelazijn is in verschillende vormen verkrijgbaar, zowel in vloeibare vorm als capsule vorm. De capsule vorm is voornamelijk gericht op mensen die willen afvallen met behulp van appelazijn. De capsules zijn beter in te nemen doordat je minder last hebt van de zure nasmaak. Echter kan het voorkomen dat er aan de capsules enkele extra stoffen worden toegevoegd die je eigenlijk niet nodig hebt. De capsules zijn vaak ook duurder dan de vloeibare vorm. Ook dit kan een reden zijn om toch voor de vloeibare vorm te kiezen.

De vloeibare vorm van appelazijn is in iedere supermarkt te verkrijgen. Ook natuurwinkels verkopen het product. Een biologische versie van appelazijn wordt ook in enkele winkels verkocht. Deze biologische variant is vaker van hogere kwaliteit, daarnaast kent deze variant ook geen extra toevoegingen. Appelazijn is bij enkele webshops te verkrijgen.