Softcups

Gebruik

Voor maximaal comfort bij sport, sex, sauna, zwemmen, slapen, vakantie…

Softcup is makkelijk in gebruik. Het inbrengen en verwijderen van Softcup gaat echter wel anders in zijn werk dan bij het gebruik van tampons.

Was altijd eerst je handen voor je Softcup inbrengt. Ga op het toilet zitten, met je knieën iets uit elkaar om Softcup makkelijk in te kunnen brengen. Zorg dat de cup naar beneden hangt en knijp de ring samen.

Stap1

Breng de ingeknepen ring voorzichtig in. Gebruik je wijsvinger om Softcup naar beneden en naar achteren te duwen, zover als je kunt. Softcup zal op haar plaats glijden onder de baarmoederhals en achter het schaambeen. Duw Softcup niet naar boven, omdat de cup dan niet onder je baarmoederhals terecht komt.

Stap 2

VERWIJDEREN

Was altijd eerste je handen voor je Softcup verwijdert. Om Softcup te verwijderen ga je op het toilet zitten met je knieën uit elkaar. Breng een wijsvinger in je vagina en zoek de rand van Softcup net achter je schaambeen. Haak je vinger onder de rand en trek de cup langzaam uit je lichaam, waarbij je Softcup zo recht mogelijk houdt.

Trek Softcup niet naar beneden zoals bij een tampon, want dan kan er een lekkage ontstaan. Maak je geen zorgen over je nagels, deze kunnen Softcup niet kapot maken. Werp Softcup in een afvalbak, niet in het toilet! Recht houden en legen in spoelwater

Waar moet ik op letten bij het gebruik van Softcup?

Let bij het gebruik van Softcup op de volgende zaken:

  • Gebruik Softcup maar één keer. Hergebruik kan vaginale infectie veroorzaken.
  • Softcup is geen voorbehoedsmiddel! De cup beschermt dus niet tegen SOA’s of zwangerschap.
  • Als je ooit Toxic Shock Syndrome hebt gehad, kun je beter geen inwendige menstruatiebeschermingsproducten gebruiken.
  • Als je net een kind, abortus of miskraam hebt gehad, raadpleeg dan je arts voordat je Softcup voor het eerst gebruikt.
  • Wees zorgvuldig met het gebruik van Softcup als je een spiraaltje draagt.
  • Softcup werkt niet bij bekkeninstabiliteit, tussen de 2 tot 6 maanden na een bevalling en bij het dragen van een baarmoederverzakkingsring.
  • Softcup is geschikt voor elke menstruerende vrouw. Ook als je maagd bent, kun je Softcup probleemloos gebruiken.
  • Softcup laat geen vezels in je lichaam achter.
  • Het is zeer onwaarschijnlijk dat Softcup een allergische reactie veroorzaakt. De cup is gemaakt van een mengsel uit polyethyleen en synthetische plastics. Softcup bevat geen rubber of latex.
  • Heb je een andere vraag? Kijk dan bij de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.