Softcups

FAQ

Vragen en antwoorden over Softcup!

1. Het product Softcup

Wat is Softcup?

Softcup is een zacht, flexibel cupje voor eenmalig gebruik, dat je inwendig draagt tijdens je menstruatie. Softcup is uniek, omdat het je menstruatiebloed opvangt in plaats van absorbeert. Softcup is hét alternatief voor maandverband en tampons, omdat je de cup zich naar je lichaam schikt. Daarmee voorkomt Softcup lekkage en geurtjes. Bovendien beschermt de cup je tot wel twaalf uur lang onzichtbaar en onvoelbaar!

Waar is Softcup van gemaakt?

Softcup is gemaakt van een irritatievrij, niet absorberend materiaal (een mengsel van polyethyleen en synthetische plastics), dat ook gebruikt wordt voor katheters en fopspenen voor baby’s. Softcup bevat geen latex of rubber en veroorzaakt geen allergische reacties.

Is Softcup veilig in gebruik?

Softcup is heel veilig in gebruik. Softcup is uitvoerig onderzocht, klinisch getest en goedgekeurd.

Is Softcup er maar in 1 maat?

Ja, Softcup is er maar in 1 maat. Dat komt omdat Softcup gemaakt is van een speciale kunststof die zacht wordt bij lichaamstemperatuur en zich vormt naar jouw persoonlijke pasvorm.

Is Softcup een voorbehoedsmiddel?

Nee, Softcup is géén voorbehoedsmiddel en beschermt dus niet tegen SOA’s of zwangerschap. Gebruik daarom altijd een condoom of ander voorbehoedsmiddel als je vrijt met Softcup in!

Wat kost Softcup?

Er zijn 5 verschillende verpakkingen van Softcup. Je kunt hier een proefpakketje bestellen van €2,75, een 24 pack voor €27,95 en een pakket van 50 stuks voor €50,-. In de winkel is daarnaast ook een doosje van 6 stuks (adviesprijs €7,95) en een doosje van 12 stuks (adviesprijs €14,95) te koop.

Waar kan ik Softcup kopen?

Je kunt Softcup bestellen via deze website (klik hier). Daarnaast is Softcup te koop in de meeste filialen van DA, Dio Drogist en Di (België). Vraag in de winkel naar meer informatie.

2. Gebruik Softcup

Is het inbrengen van Softcup pijnlijk?

Nee, het inbrengen van Softcup is niet pijnlijk. Ook het verwijderen van Softcup gaat volkomen pijnloos.

Mag ik Softcup hergebruiken?

U mag Softcup niet hergebruiken, vanwege het risico op vaginale infecties en irritatie.

Hoe lang kan ik Softcup inhouden?

Softcup kan minimaal 2x zo lang gedragen worden als tampons en maandverband tot een maximum van wel 12 uur!

Tampon/Maandverband – Softcup

1 á 2 uur 2 á 4 uur

3 á 4 uur 6 á 8 uur

5 á 6 uur 10 á 12 uur

Waarom is Softcup zo duur in vergelijking met tampons en maandverband?

Softcup is inderdaad duurder dan tampons en maandverband. Dat komt omdat het cupje ook veel duurder is om te maken. Bovendien kun je de cup tot wel twaalf uur onzichtbaar en onvoelbaar dragen. Je koopt dus een stukje comfort. Veel vrouwen gebruiken Softcup alleen maar als het echt nodig is, bijvoorbeeld als ze naar de sauna gaan, bij het vrijen of ’s nachts

Mag ik met Softcup in slapen?

Jazeker, Softcup lekt niet, werkt langer en je kunt Softcup veilig dragen tot wel 12 uur lang.

Mag ik met Softcup in zwemmen?

Ja, dat mag! Sterker nog, Softcup is ontwikkeld door een Amerikaanse zwemkampioene juist om te kunnen zwemmen tijdens je menstruatie!

Kan ik sex hebben met Softcup in?

Ja dat kan! Met Softcup in kun je schoon, comfortabel en veilig de liefde bedrijven. Jij en je partner zullen Softcup niet of nauwelijks voelen tijdens het vrijen.

Kan ik plassen met Softcup in?

Natuurlijk kan dat. De rand van Softcup zit achter je urinebuis, dus je kunt gewoon naar het toilet als je Softcup in hebt.

Ik draag een spiraaltje, kan ik Softcup gebruiken?

Jazeker, de spiraal-draadjes behoren zo kort te zijn dat je deze niet zelf kunt verwijderen. Het wel raadzaam om Softcup voorzichtig te gebruiken als je een spiraaltje draagt.

Kan ik Softcup kwijtraken in mijn lichaam?

Nee, dat kan niet. Softcup sluit om de opening van je baarmoedermond heen. Die opening is zo klein dat de cup er niet doorheen kan. Je kunt Softcup dus echt niet kwijtraken in je lichaam.

Ik heb Toxic Shock Syndrome (gehad), mag ik Softcup gebruiken?

Als je ooit Toxic Shock Syndrome (TSS) hebt gehad, is het niet verstandig om interne menstruatiebescherming te gebruiken. Overleg het gebruik dus goed met je huisarts of gynaecoloog.

Laat Softcup vezels achter in je lichaam, net als tampons?

Nee, Softcup laat geen vezels achter in je lichaam. Het is gemaakt van een mengsel uit polyethyleen en synthetische plastics.

3. Softcup werkt niet goed

Bij mij blijft Softcup niet goed zitten, hoe kan dat?

Als een tampon ook niet goed blijft zitten, kan het zijn dat je een instabiele bekkenbodem hebt. Na een bevalling kan het bovendien 2 tot 6 maanden duren voordat Softcup weer goed blijft zitten. Tot slot, als je perst op het toilet kan het zijn dat Softcup ietwat ontkoppelt. Je kunt Softcup dan gewoon terug duwen of verschonen.

Softcup blijft bij mij lekken, hoe kan dat?

Softcup kan verkeerd zitten. Deze klacht komt veelal voor bij vrouwen die Softcup inbrengen zoals een tampon. Softcup werkt echter anders. Om er zeker van te zijn dat je Softcup goed inbrengt, kun je het beste deze instructies volgen. Instructies.

Softcup lekt tijdens het plassen, wat nu?

Softcup kan loskomen door ‘persen’. Bij persen (soms bij zowel de kleine als de grote boodschap) kan Softcup ontkoppelen van het schaambeen en verslies je menstruatievocht. Je kunt er dan voor kiezen om Softcup terug te duwen, of te verschonen.

Ik krijg Softcup er niet uit, hoe kan dat?

Het verwijderen van de cup is een stuk gemakkelijker als je ontspannen bent. Het helpt om te ‘persen’alsof je je behoefte moet doen. Je kunt ook je bekken wat kantelen, zodat je Softcup er gemakkelijker uit kunt halen. Als de eerste poging tot het verwijderen van de cup niet lukt, raak dan niet in paniek, maar probeer het gewoon later nog eens. Softcup kan onmogelijk in je lichaam verdwijnen en mag tot maximaal 12 uur blijven zitten.

Mijn vagina voelt jeukerig of gezwollen aan, wat moet ik doen?

Het is onwaarschijnlijk dat Softcup een allergische reactie veroorzaakt, omdat het gemaakt is van een mengsel uit polyethyleen en synthetische plastics en geen rubber of latex bevat. Als je vagina toch rood of jeukerig is of gezwollen aanvoelt, stop dan met het gebruik van Softcup en raadpleeg een arts.

LET OP, SOFTCUP IS GEEN ANTI-CONCEPTIE MIDDEL !!