Softcups

Hoe Aminozuren invloed hebben op sporters

Om je gezondheid op peil te houden zijn aminozuren van groot belang. Deze stof helpt namelijk bij het aanmaken van eiwitten. Bij een grotere voorraad eiwitten kun je bijvoorbeeld langer een intensieve krachttraining ondergaan. Hierdoor bereik je sneller het resultaat dat je voor ogen hebt, val je meer af en bouw je juist je spieren sneller op. Daarnaast is je lichaam beter in staat om sneller te herstellen door middel van de aminozuren. Aminozuren zijn dan ook goed voor mensen die willen afvallen of spieren op willen bouwen. Daarnaast helpt het ook tegen haaruitval.

schijf met aminozuren

Er zijn een aantal vormen van de aminozuren die je lichaam zelf aanmaakt. Andere aminozuren kun je binnen krijgen door bijvoorbeeld de juiste voeding in te nemen. Ook zijn er enkele voedingssupplementen die het aanmaken van aminozuren bevorderen. Hierdoor beschik je over een grotere voorraad aminozuren die het aanmaken van eiwitten bevorderen.

Er zijn een aantal verschillende essentiële varianten van de aminozuren te onderscheiden. Als eerst is er Fenylalanine, deze variant is de bouwsteen voor verschillende soorten eiwitten die door je eigen lichaam worden aangemaakt. Isoleucine is voornamelijk van belang om spierherstel te bevorderen, bijvoorbeeld na een intensieve training. Daarnaast helpt deze variant om je bloedsuiker spiegel beter te reguleren en houdt het ook je energie niveau op peil. Een andere essentiële variant is Leucine. Deze variant helpt voornamelijk om je spierweefsel te herstellen, daarnaast bevordert het ook de groei van je spieren. Daarnaast helpt ook deze vorm bij het reguleren van je bloedsuiker spiegel en houdt het je energie niveau op peil. Naast deze essentiële aminozuren zijn er nog meerdere aminozuren te onderscheiden, zoals Arginine en Histidine. Echter worden deze vormen meer beschouwd als semi-essentiële aminozuren en hoef je hier minder aandacht aan te besteden.

Hoe krijg je aminozuren binnen

Een groot aantal aminozuren krijg je al binnen wanneer je een gezond en gevarieerd dieet volgt. Als je echter intensieve trainingen volgt kan het van belang zijn om de voorraad aminozuren in je lichaam te vergroten. Dit kun je bereiken door middel van capsules in te nemen of andere supplementen aan je dieet toe te voegen.

Supplementen

Wanneer je door middel van gezonde voeding nog niet voldoende aminozuren binnen krijgt kun je ervoor kiezen om supplementen aan je dieet toe te voegen. Veel aminozuren zijn dan ook in capsule vorm te vinden. De beschikbare capsules helpen je dan ook om de juiste hoeveelheid aminozuren binnen te krijgen. De verschillende varianten bieden dan ook de optimale dosering zodat je lichaam op ieder moment over de juiste hoeveelheid aminozuren beschikt. Dit bevordert je prestaties aanzienlijk.

Deze supplementen zijn bij een groot aantal webshops te koop en bieden je een redelijk eenvoudige manier om genoeg aminozuren binnen te krijgen. Door middel van deze supplementen ben je in staat om de normale training die je volgt intensiever in te delen. Hierdoor boek je sneller de resultaten die je voor ogen hebt. Doordat je lichaam meer eiwitten aan kan maken ben je in staat sneller spieren op te bouwen.

Er zijn ook een aantal aminozuren te onderscheiden die je helpen bij het afvallen. Veel aminozuren gaan dan ook het opslaan van vet tegen en ben je juist beter in staat om vet te verbranden.

Een aantal aminozuren zorgen dan ook voor een snellere stofwisseling. Hierdoor breek je sneller vet af en sla je minder vet op.